Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T.Dr. úr!Ivartalanitott 5éves nősténymacskám hirtelen sántitani kezdett a bal hátsó lábára.Egy pontszerű sebe van a hátán.Körötte nincs szőr Enni eszik.Talán mintha aluszékonyabb lenne.
Talált cica, oltva nincs
Köszönettel:B.Éva

2012.05.10

Állatorvos
Sajnos erre a kérdésre vizsgálat nélkül nehéz válaszolni. A hirtelen kialakuló sántaságnak általában valamilyen trauma van a hátterében (rándulás, törés harapás, szúrás). Ha a cica kijárós és a hátán is van egy seb, akkor nézze át alaposan a lábát, hogy nem talál-e azon is sérüléseket. Ezek a sebek sokszor egészen aprók (általában egy másik macska fognyomai), de fertőzöttek és fájdalmasak. Sokszor a végtag duzzadt is. Ha ez a helyzet, akkor mindenképpen indokolt antibiotikum alkalmazása, és ha a sebek gennyesek, esetleg tályog is kialakult, akkor a terület alapos tisztítása is szükséges.
Ha egy egyszerű rándulásról van szó, az sokszor pihenésre és fájdalomcsillapításra elmúlik. Súlyosabb, műtétet igénylő probléma a keresztezőszalag szakadása. Ez súlyos fokú, hirtelen kialakuló sántasággal jár.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem