Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Találtam a kutyusom álla alatt egy kullancsot, de csak kb. 3 nap múlva vettem észre. Sikerült kivenni cérnahurokkal óvatosan. Honnan tudom, hogy lett-e következménye?
Köszönöm szíves válaszát!

2018.05.02

Állatorvos

A két leggyakoribb betegség, amit a kullancsok terjesztenek, a babaesiosis és a Lyme-betegség. A babaesiosis első tünetei a bágyadtság, levertség, magas láz és étvágytalanság. Vannak esetek, amikor a tünetek nem ilyen tipikusak, de a gazdi érzi, hogy a kutya lassabb, kedvtelenebb. A lyme- betegség tünetei hetekkel később jelentkeznek. Legjellemzőbb a “váltakozó sántaság”, vagyis a kutya mindig másik végtagját kíméli, ami elmúlhat, majd újra megjelenhet. Emellett előfordulhatnak idegrendszeri, keringési tünetek is, illetve a vese is érintett lehet. Bármit észlel a kutyán, akár hónapok múlva, mindenképpen említse meg az orvosnak, hogy korábban kullancs volt az állatban.

Vissza a kérdésekhez