Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tanácsos most télen ivartalanítani a kan kutyámat? Bent tudnám tartani. Kistestű, most 6 hónapos. Olyan decemberben szeretném ivartalaníttatni. Vagy várjak vele tavaszig? Van egyébként annak jelentősége hogy 6-7 hónapos korban van ivartalanítva egy kan kutyus vagy mondjuk 1-2 éves korában?
Köszönöm

2017.11.14

Állatorvos

Bent tartott kutyákat bármikor lehet ivartalanítani. Egy probléma lehet, hogy ha havas latyakos idő van, akkor séták során nehezebb a sebvédelem. Kan kutyáknál kevésbé vannak egzakt szempontok az ivartalanítás időpontját illetően, mint szukáknál. Kanoknál inkább azért érdemes fiatal korban ivartalanítani, mert akkor nem alakulnak ki bizonyos rossz szokások (pl.: csavargás-ez szobakutyánál nem szempont, vagy ellentétek más kanokkal, ami esetleg műtét után is fennmarad). Nyugodtan várhat szerintem tavaszig, ha akkor egyszerűbbnek tűnik a műtét utáni időszak lebonyolítása.

Vissza a kérdésekhez