Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

tanácsot szeretnék kérni a foresto nyakörvvel kapcsolatban. az én kutyám 9 kg,(egy kis foxi) és ugye 8 kg alatt elég a kis nyakörv, de a feletti súlyhoz már a nagy nyakörvet kellene venni, amiben értelemszerűen több a hatóanyag is. ezzel van nekem bajom. mert nehezen tudom elképzelni, hogy azon az egy kilón olyan sok múlik, hogy én a kiskutyámra tegyem fel azt a nyakörvet amit nagy 20-30 kg-os kutyáknak találtak ki, amiben többszörös a hatóanyag. megkérdeztem a mi orvosunkat, de nem kaptam egyértelmű választ.
köszönöm szépen a segítséget!

2015.05.12

Állatorvos

Valahol meg kell húzni a határokat minden termék esetében. Nyilván azért nehéz erre egyértelmű választ adni, mert tegyük fel azt javaslom, hogy nyugodtan tegye a kutyára a kisebb nyakörvet és a kutyába belefúródik így egy kullancs, ami esetleg meg is betegíti, akkor gondolhatja azt, hogy a nagyobb mellett ez nem történhetett volna meg….pedig lehet, hogy igen. Sajnos egyik szer hatása sem 100%-os és a kutyák sem egyformák, mindenkinél más válik be jobban. Szerintem tegye a kutyára a nagyobb nyakörvet, és vágja le a felesleges részt (így a hatóanyag mennyisége is csökken), vagy használjon Kiltix nyakörvet, ahol van középső méret is. Megkérdezheti a Bayer cég egyik képviselőjét is, hogy ebben az esetben mi az ő hivatalos álláspontjuk.

Vissza a kérdésekhez