Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tappancsvédő 1×1 a téli hónapokra

2014. november 12.

Tappancsvédő 1×1 a téli hónapokra

A csúszós, havas tájon sétálni valóságos csoda – a kutyusok számára is. Ám a csúszásmentesítésre használt só és a mínusz fokok nem kímélik kedvenceink lábait. Kis körültekintéssel sok fájdalmas pillanattól óvhatjuk meg állatainkat.

A hóban szaladgálás, a hógolyókergetés, a hóban ásás és a befagyott vizeken csúszkálás a legtöbb kutyusnak rendkívüli élmény. Olyan, amelyet más ebek és gazdijuk társaságában élveznek igazán. Az önfeledt mókának azonban ára van: ha nem figyelünk oda, akár fagyás vagy felmaródás is lehet a játék eredménye.

1. Melengető védelem

Mi sem kellemesebb, mint amikor a szabadban átfagyott végtagjainkat meleg ruhákba, takarókba burkolva melegítjük meg. Valahogy így vannak ezzel a kutyák is. A hidegben füleik, farkuk és mancsaik különösen fáznak, ezért jól esik nekik, ha séta után felmelegíthetik őket. A lakásba érve dörzsöljük át kedvencünket egy tiszta törülközővel, különös tekintettel a végtagokra, így nedves bundája könnyebben megszárad és vérkeringése is élénkül.

2. Fájdalmas só

A járdák, utak leggyakoribb síkosság-mentesítőjeként használt anyag a durva szemű só. Amellett, hogy hatásosan olvasztja a jeget, rendkívüli fájdalmakat okozhat a kutyusoknak, főként, ha akár egyetlen apró seb is van a lábukon. Amennyire lehet, kerüljük el a sózott utakat, kistestű kedvenceinket akár ölben is átvihetjük az ilyen területeken. Tappancsaikat kimarhatja a sós járda, ezért amikor hazaérünk, mindig mossuk le lábaikat langyos vízzel, ezzel semlegesítve a só hatását. Beszerezhetünk direkt ebek számára készült csizmákat is, amelyek maximális védelmet nyújtanak a sóval szemben, és könnyen tisztíthatók, sajnos ezeket nem minden kutya viseli el a lábán.

3. Tappancsápolás

A fájdalmas sómarást a tappancsok megfelelő ápolásával is megelőzhetjük. Ne engedjük, hogy a kutyus lábain lévő párnácskák kiszáradjanak és berepedezzenek, heti néhány alkalommal alaposan masszírozzuk át őket hidratáló krémmel, de csakis olyannal, amely nem okoz mérgezést az állat számára, ha véletlenül lenyeli. Erre a célra használhatunk vazelint vagy olívaolajat is. Léteznek kifejezetten kutyák számára gyártott téli tappancsvédő krémek is.

Források: petmd.com / boston.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem