Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tartalmas játékok cicáknak

2015. augusztus 05.

Tartalmas játékok cicáknak

A cicák tanításánál fontos, hogy tisztában legyünk kedvencünk jellembeli sajátosságaival. Ha olyan módszerekkel és elvárásokkal fogunk hozzá, mint amilyenekkel egy kutya esetében tennénk, könnyen értékelhetjük kudarcként a folytatást. Ugyanakkor a macskák intelligens állatok, akik igénylik is a fejlesztő játékokat és feladatokat.

A macskák tapasztalataik útján, ismétléssel, esetleg utánzással tanulnak, ezért érdemes velük rendszeresen foglalkozni. Ha pozitív tapasztalatot szereznek valamivel kapcsolatban, akkor azt később is, és gyakrabban szeretnék majd megismételni, ha viszont kellemetlen szituációba kerülnek, akkor törekedni fognak rá, hogy az többször ne forduljon elő.

Mielőtt tudatosan tréningekbe kezdenénk cicánkkal, fontos, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki vele, szívesen töltsön el velünk akár hosszabb időt is, és megbízzon bennünk. Helyes cselekedeteit mindig jutalmazzuk finom falatokkal, amelyek lehetnek speciálisan cicák számára készült jutalomfalatok, de akár húsfalatok vagy sajtkockák is.

http://www.fressnapf.hu/multifit-crispmix-cicasnack-lazacpisztrangrak-60g/

A pozitív megerősítés egy macska számára különösen fontos. Bár a kölykök könnyebben tanulnak, az idősebbekkel is érhetünk el sikereket. A tréning ne legyen napi 1-2 alkalomnál gyakoribb és 15 percnél hosszabb, különben hamar gátat vet a fejlődésnek az unalom és a koncentráció hiánya. Kezdetben elegendőek az 5 perces tréningek és csak akkor növeljük az időt, ha látjuk, hogy a cicának kedve van tanulni. Vannak olyan cicák, amelyek aktívak, szívesen tanulnak, mások inkább heverésznének és nem igazán érdeklődnek erőfeszítéseink iránt. Ezt mindig vegyük figyelembe, ha a csalódásoktól szeretnénk megkímélni magunkat is és a cicát is. A klikkerezés macskák tanításának is egy nagyon jó, pozitív megerősítésen alapuló módja.

Játsszunk sokat! Ma már többféle játékszer is kapható, melynek használata közben bársonytalpúnk készségei kiválóan fejlődnek. A cicajátékokkal segíthetünk levezetni az állat vadászösztönét, a különböző koncentrációt, ügyességet, gondolkodást igénylő játékokkal pedig tartalmas elfoglaltságot biztosíthatunk kedvencünknek.

A legelterjedtebb játékok, mint például a plüssegér és a labda, kitűnő eszközök a cica vadászösztönének levezetésére.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-pluss-eger-uni/

http://www.fressnapf.hu/cicajatek_szives_labda/

Aktívabban, és a karmokat, illetve a fogakat tekintve biztonságosabb távolságból vehetünk részt a játékban, ha botos cicajátékot választunk. Ezek végén lehet akár plüssegér, toll vagy szalag, a cica örömmel fog vadászni rá. Mozgassuk a botot lassabban és gyorsabban is, közelebb, majd távolabb kedvencünktől, és figyeljük meg, hogyan koncentrál és csap le rá macskánk.

http://www.fressnapf.hu/anione-botos-cicajatek-filc-szines-tollal/

Ha épp nincs túl sok időnk foglalkozni négylábúnkkal, bevethetjük a snacklabdát is, amelynél meg kell majd fejtenie, hogy hogyan is juthat hozzá a finom falatokhoz. Ezzel hosszabb ideig, akár egyedül is képes lesz eljátszani a cica.

http://www.fressnapf.hu/anione-snacklabda-cicaknak-lila/

Az új, macskáknak kifejlesztett logikai játékokkal gazdi és kedvence is örömmel játszik majd. Ezek a játékszerek fából készültek, és választhatunk doboz, fakarika és cicafej formák közül.

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-iq-cicajatek-fadoboz/

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-iq-cicajatek-fadoboz/

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-iq-cicajatek-cicafej/

Ha cicánk valamit rosszul csinál, akkor se kiabáljunk vele, ne büntessük. Mindig törekedjünk a nyugodtságra és a kiegyensúlyozott kapcsolatra. Próbáljuk abban megerősíteni, amit helyesen tett, jutalomfalatokkal, simogatással, dicsérettel. Amellett, hogy a negatív élmények nagyon visszavethetik a tanulást, a gazdival való kapcsolatán is ronthatnak, ez kutyák esetében is így van, de macskáknál még inkább. A macskák nagyon érzékenyek, a bántást pedig nem felejtik el, így jobb, ha az efféle nevelő célzatú viselkedést nagy ívben elkerüljük.

Forrás: fressnapf.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem