Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tavaly a kötelező védőoltás óta a kutyusunk egyfolytában tépi a szőrét. A szomszéd kutyus is így csinált, csak ő még súlyosabb eset volt. Neki az állatorvos azt mondta, hogy allergiás a védőoltásra és prednizolont írt fel, amitől rendbe is jött. Mi nem szeretnénk ilyen erős gyógyszert adni a kutyusnak, mivel talán nem olyan súlyos az állapota. Nem tudjuk, mit tegyünk az idén esedékes védőoltásnál?

2011.02.11

Állatorvos
Ha a kutya hosszabb ideje vakarózik, annak hátterében ritkán áll a védőoltás. Valóban kialakulhatnak allergiás reakciók az oltás következményeként, de ezek kezelés hatására gyorsan el is múlnak, nem tartanak egy évig. Több gyógyszercég is készít vakcinákat, ezek vivőanyagaikban eltérnek egymástól. Azt javaslom, hogy próbáljanak ki egy másik cég által gyártott oltóanyagot, mondják el állatorvosuknak az aggályaikat a tavaly alkalmazott vakcinával szemben. A vakarózás hátterében gyakran allergia áll, de okozhatják paraziták is. Első lépésként végezzék el az állat külső és belső parazitaellenes kezelését, esetleg váltsanak tápot. Adhatnak bőrtápláló készítményeket és megfürdethetik hidratáló samponnal is a kutyát. Azt javaslom, hogy az esedékes oltásig próbálják mérsékelni a vakarózást, amihez kérjék az orvos segítségét.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem