Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tavaszi vedlésfelkészítő 1×1

2015. február 18.

Tavaszi vedlésfelkészítő 1×1

A napsugarak hamarosan elűzik a téli szürkeséget, a természet zöldbe borul, kedvenceink pedig levetik téli bundájukat. Ha megfogadja tanácsainkat, és időben felkészül, akkor a vedlés időszaka sem lesz rémálom.

Már csak alig néhány hét, és hivatalosan is beköszönt a tavasz. Végre ismét a szabadtéri programoké és a közös szaladgálásé, játéké lesz a főszerep. A melegebb idő persze egyet jelent a téli bunda, az aljszőr elhagyásával, amin a gazdik segítségével könnyedén túleshet a négylábú.

Akár cicánk, akár kutyánk van, a vedlés biztosan érinteni fogja. A lakásban, házban tartott állatok feleslegessé vált szőre pedig óhatatlanul a kanapén, szőnyegen fog landolni, kivéve, ha már korábban cselekszünk.  Érdemes ebben az időszakban pokrócokkal védeni a bútorokat.

http://www.fressnapf.hu/kutyatakaro-pluss/

A felesleges téli bunda eltávolítása természetesen nemcsak a nem kívánatos szőrcsomók miatt fontos, hanem négylábú barátaink bőrének egészsége érdekében is.

A legjobb, ha beszerezzük az állat szőrtípusának megfelelő kefét, fésűt.

http://www.fressnapf.hu/bontokefe-nagy-ketoldalas/

Kutyusok és macskák számára, különböző méretekben kapható a Furminator, amely kifejezetten az aljszőr, illetve az elhalt szőrszálak eltávolítására való. A fésülés előtt alaposan meg is fürdethetjük kisállatunkat, így könnyebben kifésülhetővé válik a bunda. Négylábú barátunk közérzetének is jót fog tenni, ha átmasszírozzuk, kikefélés után pedig biztosan megkönnyebbül, és bőre is könnyebben tud majd szellőzni.

A megfelelő, állatok számára készült sampon segítségével ragyogóvá és egészségessé varázsolhatjuk kisállatunk bundáját. Amennyiben száraznak tűnik a szőrzet és a bőr, használjunk hidratáló sampont. A tisztálkodás során ne feledkezzünk meg a mancsok alapos ápolásáról sem, hiszen a sót és homokot maradéktalanul el kell tüntetnünk ahhoz, hogy a tappancsok is regenerálódni tudjanak a téli hónapok után.

Előfordulhat, hogy kedvencünk egyáltalán nem szeret fésülködni. Ha kölyökként nem szokta meg a rendszeres szőrápolást, akkor felnőtt korára sokkal nehezebb dolgunk lesz. Persze néhány finom jutalomfalattal ösztönözhetjük, és egy-egy rövidebb időtartamú fésüléssel is elérhetjük a kívánt eredményt.

http://www.fressnapf.hu/premiere_dog_meat_drops_duck_70_g/

Kezdésnek használhatunk szőrápoló kesztyűt vagy tenyérkefét, amelyektől olyan érzete lesz az állatnak, mintha egyszerűen csak simogatnánk.

http://www.fressnapf.hu/gumikefe-rovid-szorre/

Ha úgy látjuk, hogy a szőrhullás mértéke rendellenes, egyes területeken a szőr annyira kiritkul, hogy már láthatóvá válik a bőr, vagy szőrmentes területek alakulnak ki, vagy bőrelváltozást észlelünk, akkor sürgősen fel kell keresni az állatorvost. Vedlési időszakban segíthetjük az állatot valamilyen szőr-bőrtápláló készítmény kúraszerű alkalmazásával.

http://www.fressnapf.hu/pet-balance-bor-es-szortaplalo-macskaknak-250ml/

Források: familyspetcremation.com / veterinarypartner.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem