Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Télen felszedett a kan 9 évesborder collie-m par kilót es séta közben élénktelenebbnek tűnik egy ideje. Elhatàroztam, hogy biciklivel futok vele, 4km-et napi ketszer és remélvén visszafogy es jobb kedve lesz, jo ötletnek tartja-e egészségügyi szempontból? Köszönöm

2016.05.07

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Idős kutya révén mindenképpen javasolnék egy geriátriai kivizsgálást (vér-vizeletlabor, has és szívultrahang és mellkas rtg). Amennyiben ezeken a vizsgálatokon nem derül ki semmilyen betegség ami a kedvetlenséget okozhatja, akkor elkezdheti mozgatni, de csak szép fokozatosan.

Nem javasolnám, hogy biciklivel futtasson egy túlsúlyos 9 éves kutyát. Először nagy séták, majd rövid távú lassú futások, de csak ha mát lefogyott ( érdemes neki senior vagy kifejezett fogyókúrás jó minőségű tápot adni). Az ízületeit ha túlterheli nagyon komoly ortopédiai probléma (előrehaladott arthrosis, ízületgyulladás stb) alakulhat ki.

üdv

Vissza a kérdésekhez