Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Téli cicawellness

2016. február 11.

Téli cicawellness

A téli napokon nem csak a kinti cicák igényelnek nagyobb figyelmet, hanem a bentiek is. Sok szobacica a meleg, barátságos helyeket preferálja leginkább a sziesztához. A nyári időszakban is előfordul, hogy ha belépünk a szobába, kedvencünk a helyiség legnaposabb pontján alszik összegömbölyödve. A hidegebb hónapokban szinte biztos, hogy a ház legmelegebb részeit fogják keresni a cicák. Törekedjünk arra, hogy télen is a lehető legjobban érezzék magukat bársonytalpú háziállataink.

Ma már rendelkezésünkre állnak olyan termékek, amelyek segítenek abban, hogy biztonságos, meleg fekhelyet biztosítsunk cicánknak a szürke, fagyos napokon is. Ízületi betegségben szenvedő macskák esetében ez különösen fontos, mert a megfelelő hőmérsékletű, kényelmes alvóhely könnyít a fájdalmon és merevségen. Figyeljünk arra, hogy a kialakított ágyikó ne legyen túl meleg, és bármikor egyszerűen kimászhasson belőle a minitigris.

http://www.fressnapf.hu/anione-cat-bed-hevero/

A különböző alakú fűtött cicafekhelyek elhagyhatatlan kiegészítői a téli cicawellnessnek. Ezek a fekhelyek beltéri használatra alkalmasak, adapterrel működnek, hőmérsékletük állítható. Ügyeljünk cicánk igényeire, gondot okozhat a magas perem vagy az odúforma.

Kiváló megoldás lehet még a radiátorra erősíthető cicafekhely is. A fűtőtest melege kellemes hőmérsékletet biztosíthat szobatigrisünknek. Nagyon figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró a radiátor.

http://www.fressnapf.hu/anione-radiator-cicafekhely-pluss/

Előfordulhat, hogy a mi kedvencünk nem kedveli annyira a meleget. Ez esetben elegendő, ha ezentúl nem a hideg padlón tartjuk megszokott fekhelyét, hanem egy magasabb pontra helyezzük, ahol nem sugárzik annyira alulról a hideg. Akár egy puha törölközővel vagy pléddel bélelt kartondoboz is kényelmes alvóhely lehet egy benti cica számára. Sok macska szeret az ablakpárkányon ülni és nézelődni. A beszivárgó hideg nem tesz jót kedvencünknek, ezért törekedjünk annak megszüntetésére, és helyezzük a párkányra egy párnát, hogy ne a hideg, kemény felületen tartózkodjon a cica.

http://www.fressnapf.hu/anione-parkany-fekhely-cicaknak/

A legtöbb ember lejjebb veszi a fűtést, amíg dolgozik vagy alszik. Lehetőség szerint hagyjunk egy szobát, ahol továbbra is kellemes melegben tartózkodhat bársonytalpúnk, különösen akkor, ha idős vagy beteg. Az egészséges állatok jobban elviselik a lehűlt lakást, de a túl hideget ők sem kedvelik. A levegő nedvességtartalmára is érdemes odafigyelnünk. Télen előfordulhat, hogy túl száraz lesz a levegő, de ezen fűtőtestre szerelhető párologtatókkal könnyen segíthetünk.

A macska kalória-bevitele is a mi felelősségünk. Ha a cica úgy érzi, hűvös van otthonunkban, akkor lehet, hogy az étvágya is növekedni kezd, hogy több energiája legyen és melegen tudja tartani a testét, de ilyen jellegű változások inkább a kint tartott cicákra jellemzőek, hiszen kint valóban jelentős a hőmérsékletkülönbség a nyári és téli hónapok között. Bármilyen változást tapasztalunk, érdemes állatorvossal egyeztetni, aki segít meghatározni a megfelelő táplálást a téli hónapokra is. A friss víz minden nap továbbra is elengedhetetlen.

A fagyos, téli napokon nem javasolt kiengedni a szobacicákat, mert bundájuk és szervezetük nem készült fel a mínuszokra, így a lakásban kell őket aktívan tartanunk, mert a mozgásszegény életmód elhízáshoz vezethet. A mozgás nagyon fontos, ezért minden nap iktassunk be egy kis játékidőt, amikor a cica átmozgathatja minden porcikáját. A közös játék mind fizikailag, mind érzelmileg pozitívan hat majd minitigrisünkre, így hozzájárul egészsége és boldogsága megtartásához. Ha a régi játékai iránt már nem mutat érdeklődést, meglephetjük őt valami újjal.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-xxl-bot-labda-toll-90-cm/

A lényeg, hogy rávegyük a mozgásra, akármennyire is jól érzi magát meleg fekhelyén.

 

Forrás: catbehaviorassociates.com / hillspet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem