Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Téli sétáltatási tippek kistestű kutyáknak

2017. december 04.

Téli sétáltatási tippek kistestű kutyáknak

A leghidegebb hónapokban a kinti séták sokszor kihívást jelenthetnek a gazdik és kedvenceik számára, különösen, ha kistestű kutyusról van szó. Ahhoz, hogy problémamentesen és boldogan teljen el az idő a szabadban, néhány tanácsot mindenképp érdemes megfogadnunk.

  1. Öltöztessünk fel bundás barátunkat!

A kistestű, rövid szőrű kutyák bizony nagyon tudnak fázni a téli napokon, ezért érdemes rájuk adni kényelmes, meleg kutyakabátot, és esetenként kiscipőt is. A kabát megvédi az állat testét a hidegtől és a nedvességtől, a cipő pedig a mancsát az esetleges sérülésektől vagy a só által okozott kimaródásoktól.

  1. Használjunk fényvisszaverő kiegészítőket!

Egy aprócska kutyust még nehezebb észrevenni a sötétben, mint nagyobb testű társait, ezért különösen fontos, hogy hámja és póráza fényvisszaverő legyen.

DogsCreek kutyanyakörv Safety zöld 35-45cm

Így hamarabb észreveszik az autósok és a kerékpárosok is, és jelentősen csökkenthetjük a balesetek kialakulásának kockázatát. Ha még inkább biztosra szeretnénk menni, világító bilétát is beszerezhetünk a késő délutáni és esti sétákhoz.

  1. Ne hagyjuk, hogy havat egyen az eb!

A kutyusok szeretik megkóstolni a havat, ám az nem mindig olyan ártalmatlan, mint amilyennek először látszik. Tartalmazhat káros, vegyi anyagokat, és akár apró, éles tárgyak is megbújhatnak benne, melyek lenyelése végzetes is lehet.

  1. Óvatosan a jéggel!

Ahogy az emberek, úgy a kutyák számára is lehet veszélyes és csúszós a jég. A jeges részeken lassan menjünk át bundás barátunkkal, és ne engedjük szaladni. Bizony ő is megcsúszhat és szerezhet sérüléseket, ha nem elég óvatos.

  1. Kerüljük a fémeket!

Egyrészt egyes helyeken előfordulhat, hogy a fémek régi, elektromos vezetékeket takarnak. Ha nedves manccsal rálép a kutyus egy ilyen felületre, akkor akár áramütés is érheti. Másrészt pedig megnyalni sem túl szerencsés mínusz fokokban a fémet, mert akár hozzá is ragadhat az állat nyelve.

  1. Ügyeljünk a fagyállókra!

Sok háziállatot csábítanak a fagyállók, és szívesen megkóstolnák őket, ezért nagyon figyelnünk kell arra, hogy soha ne férhessen hozzájuk kedvencünk. A fagyálló erős méregként hat bundás barátaink szervezetére. Ha esetleg mégis megtörténik a baj, azonnal vigyük a kutyát állatorvoshoz.

  1. Figyeljünk a jelekre!

Amennyiben kedvencünk lelassul, kedvtelenné válik és dideregni kezd, forduljunk vissza és menjünk minél hamarabb meleg helyre. A kiskutyák hamar kihűlhetnek, ezért hosszú időn keresztül semmiképp se tartózkodjunk kint velük a mínusz fokokban. Egy pár perces frissítő séta, ami közben elvégzi a dolgát, bőven elegendő.

Ha a fenti tippeket megfogadjuk, valószínűleg minden rendben lesz a kint lét során. Hazaérve töröljük szárazra az eb bundáját és mancsait, valamint ellenőrizzük, hogy nem szerzett-e valamilyen sebet kutyusunk. Ha sózott területen kell végig haladnunk, akkor lehetőleg vegyük ölbe a kutyát, hazaérkezéskor pedig mossuk le alaposan langyos vízzel a mancsokat. Egy kisebb sérüléssel is ajánlott állatorvoshoz menni, mert könnyen elfertőződhet.

 

Forrás: petful.com