Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tengerimalacot szeretnénk, 1-et vagy 2-őt (nőstényeket). Ön is azt javasolja, hogy még kicsi korukban szoktassuk őket egymáshoz, hogy jó társak legyenek? Ha az egyik már felnőtt, amikor a másikat hazahozzuk, nagyobb az esélye, hogy nem jönnek majd ki egymással (annak ellenére hogy nőstények)? Illetve mekkora ketrecet ajánlana nekik? Nyaralni vihetem magammal őket? Milyen állatorvosi vizsgálatokat, oltásokat igényel, ha csak hobbi célra tartom őket és nem viszem külföldre?

2011.09.19

Állatorvos
Igen, azt javaslom, hogy egyszerre vigye haza az állatokat, mert tengerimalacoknál is előfordul, hogy a felnőtt állatok már nehezen összeszoktathatók, másrészt a malacok társas lények. Két állat számára minimum 50x100 cm-es ketrecet ajánlok, de minél nagyobb annál jobb. A tengerimalacokat nem szükséges oltani. Miután Önhöz kerültek az állatok, utána érdemes megmutatni őket egy állatorvosnak, hogy átvizsgálja őket. Később csak akkor kell orvoshoz vinni a malacokat, ha baj van. Nyaralni a saját ketrecükben nyugodtan elviheti őket. Nyilván a nagy meleget és a sok utazást nehezen tűrik, de ha hosszabb időre egy helyre megy, akkor semmi akadálya annak, hogy a malacok is önnel tartsanak. Útközben is fontos a friss víz és a huzatmentes környezet.
Vissza a kérdésekhez