Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Természetes étrend-kiegészítők kiskutyáknak

2016. április 13.

Természetes étrend-kiegészítők kiskutyáknak

Az étrend-kiegészítők hasznos segítséget jelentenek a kölykök táplálásánál, sőt, akár életmentőek is lehetnek – még kiegyensúlyozott, átgondolt étrend mellett is. Igyekezzünk ezekből is a természetesebb alternatívát választani!

Ha a felnőtt kutya  kölyökkorától fogva rosszul volt táplálva, stresszes környezetben élt, az alapvető higiéniai követelmények megléte és állatorvosi ellátás nélkül,esetleg  sikeresen megmentették  és    gyógyszereket kapott betegségei miatt, akkor előfordulhat, hogy vemhesülése nehézkes lesz, vemhessége veszélyeztetett és megszületett kölykei gyengék. Az utódok gondozása is nehézkessé válhat ezért a megelőzés miatt ezeknek a kutyusoknak az ivartalanítása ajánlatos. Abban az esetben is gyenge, esetleg életképtelen kölykök jöhetnek napvilágra, ha magas a beltenyésztettség és egészségügyileg, kifejezetten genetikai betegségekre való tekintettel nem történt meg a szülőpár állatorvosi szűrése. Az utódok gondozását jelentősen megnehezíti, ha az anyakutya az ellés során elpusztul vagy ellést követően elhagyja kölykeit.

http://fressnapf.hu/pet_balance_anyatej_potlo_por_kutyaknak_800_g/

Ha kiskutyát szeretnénk a családba, akkor a legjobb, ha menhelyről visszük őt haza, mert így egy olyan kisállatnak adhatunk otthont, akire egyébként valószínűleg szenvedés várt volna, vagy esetleg a magas létszám miatt altatás.

Amennyiben inkább tenyésztőtől szeretnénk törzskönyvezett kutyust vásárolni, ügyeljünk arra, hogy elkerüljük a szaporítókat, a gyanús hirdetéseket, és ne válasszunk kisállat-kereskedésből sem. A szaporítók sokszor nagyon kis helyen tartják az állatokat, ritkán vagy egyáltalán nem engedik őket sétálni, így sok esetben csak szenvednek az apróságok. Ami ennél is veszélyesebb, hogy az így kapható kutyusok genetikai állománya nem ellenőrzött, ráadásul a beltenyészet és a gyakori ellés miatt rengeteg gyenge egyed jöhet világra. Ezeken a kölykökön később olyan egészségügyi problémák jelentkezhetnek, melyeken az állatorvos sem biztos, hogy tud segíteni. Ha ilyen helyről vásárolunk kiskutyákat, azzal sajnos nem mentjük meg őket, csak növeljük a keresletet, és még több picike kerül majd hasonló helyzetbe.

Egy kölyökkutya megfelelő táplálása az anyakutya helyes etetésével kezdődik. Ha az anyakutyát jó körülmények között tartották, akkor nekünk már csak fent kell tartanunk a szintet. Mindenképp nagyon jó minőségű, kifejezetten kölyökkutyák számára készült teljes értékű állateledelt válasszunk, mert csak ezek tartalmazzák biztosan megfelelő mennyiségben a vitaminokat és ásványi anyagokat. Száraz és nedves eledelekkel egyaránt érdemes próbálkoznunk.Ha kiskutyánk gyengébbnek, lehangoltabbnak tűnik a szokásosnál vagy túl keveset eszik, érdemes meglátogatnunk az állatorvost. Nem biztos, hogy betegség áll a háttérben, előfordulhat, hogy csak étrend-kiegészítőkre van szüksége szervezete és immunrendszere megerősítéséhez. Ez esetben a legjobb, ha természetes étrend-kiegészítőket választunk, a szintetikus vitaminokat inkább kerüljük el. Állatorvos javaslata nélkül semmiképp se adjunk kiegészítő vitaminokat kedvencünknek, mert a túl sok vitamin is legalább olyan ártalmas lehet, mint a vitaminhiány.

A legjobban hasznosuló vitaminok és ásványi anyagok a nyers ételekben találhatóak meg. Bátran kínáljuk a kölyköket zöldségekkel, tojással, tojáshéjjal és időnként egy kis halolajjal is, mert ezek kifejezetten pozitívan hatnak a szervezetükre, bőrükre és bundájukra egyaránt. A boltban kapható kiegészítőknek is meg van az előnye, hiszen ezek ellenőrzött minőséget jelentenek kedvencünk számára. Mindenképp olyat válasszunk, amin „Nature” felirat található.

http://fressnapf.hu/real-nature-wilderness-junior-kutyakonzerv-csirke-es-lazac-200g/

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem