Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tiszta állat, rendes ház

2014. augusztus 05.

Tiszta állat, rendes ház

Az állattulajdonosok gyakran küzdenek a lakást elárasztó szőr problémájával. Pedig a kutyák, cicák bundájának ápolásával, a kedvencek helyes nevelésével és néhány ügyes praktikával egyenes arányosan csökken a nemkívánatos szőrkupacok száma.

Bútorok tisztán tartása

Az állatszőr eltüntetése bizonyos helyekről gyakran nehézkes, például az asztal- vagy széklábakról, vagy más fafelületekről, elektromos töltöttségük miatt. Hasznos lehet ezért portörlés előtt valamilyen antisztatikus bútorápolót permetezni a rongyra, amelynek segítségével könnyen eltávolíthatjuk a nemkívánatos szennyeződéseket.

Kárpitos bútorok szőrtelenítése

Kellemetlen, ha vendégség előtt azzal töltjük a készülődésre szánt időt, hogy állatunk szőrétől próbáljuk megszabadítani a kanapét és foteleket. Megpróbálhatjuk úgy nevelni kedvencünket, hogy ne járjon fel a kárpitos bútorokra, de sajnos még így sem mindig sikerül szőrtelenként megtartani az ülőalkalmatosságot, mert amikor nem látjuk, a kutya vagy macska bátrabban jár-kel a tiltott helyeken is. Célszerű lehet ezért az állat saját takaróját vagy fekhelyét tenni oda, ahol bútorainkon szívesen szunyókál, ezért biztos, hogy a legtöbb szőr arra fog tapadni a kanapé helyett.

http://www.fressnapf.hu/cicafekhely_flora/

http://www.fressnapf.hu/kutyaszonyeg_kutyamintas_100x150_cm/

A szőnyegbe vagy bútorba beleült, letapadt szőrt legkönnyebben takarítógéppel szedhetjük fel, aminek további előnye, hogy a nagyon finom port is összegyűjti, ezért allergiásoknak is jó megoldás.

Szőrtaszító bútorok

Saját dolgunkat a leginkább úgy könnyíthetjük meg, ha olyan bútorokat vásárolunk, amelyekhez nem tapad az állatszőr. Padlószőnyeg helyett részesítsük előnyben például a laminált padlót vagy járólapot, bársony bevonatú kanapé helyett pedig bőr vagy valamilyen durvább posztó bevonattal rendelkezőt.

Takarítás okosan

Kisebb szőrmennyiséget komolyabb takarítóeszköz nélkül is eltávolíthatunk, például egy, a szőrszálakat vonzó gumikesztyű, a szőrt összegyűjtő vizes tenyér vagy vizes kefe segítségével. A ragacsos ruhatisztító henger is praktikus lehet, ha nem kell túl nagy felületen alkalmazni. Források: divany.hu / home.howstuffworks.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem