Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztalt doktor úr/nő
Laprador kutyámból ma reggel egy kisebb koullancsot vettem ki,ami körül egy kb dió nagyságu kemény pukli volt.Aggódom miatta,mert eddig akárhány állatomban volt kullancs,nem tapasztaltam még hogy ilyen legyen körülötte.
Hozzátenném,hogy 2hónapja kapott a kutya új kiltix nyakörvet….ezt a terméket évek óta haasználjuk és soha semmilyen élösködőt nem találtam benne.
Előre is köszönöm a segítségét!

2013.06.13

Állatorvos
A kemény pukli gyulladásos reakció, előfordul ilyesmi. Ha orvoshoz viszi az állatot, akkor lehet gyorsítani a gyógyulást gyulladáscsökkentővel, de ezek a granulómák sokszor maguktól is elmúlnak. Ha nem csökken a duzzanat, néhány nap alatt, vagy az állat nagyon vakarja, akkor mindenképpen vigye orvoshoz.
Sajnos egyik parazitaellenes készítmény sem nyújt 100%-os védelmet. A készítmények többsége csak azt ígéri, hogy a kullancs nem juttat be kórokozót, mert 24-48 órán belül a szer elpusztítja. Próbálkozhat esetleg más nyakörvvel is, például a Forestoval.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem