Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztel Doktornő/Úr!
Segítséget kérünk, mert kétségbe vagyunk esve. Úgy gondoltuk, hogy 2 éves cicánknak jó lenne egy társ. 2 hete hoztunk a 2 éves ivartalanított fiúnak egy most 10,5 hetes kislányt. Ez idő alatt mit sem változott/javult a viselkedése. Első naptól kezdve megy a kicsi után/kergeti/, többször
fel is ébreszti, vagy, ha a pici alvás közben megmozdul Ő már ugrik. Ha elkapja, akkor leszorítja és harapdálja a nyakát/persze ezért sokszor visít a kicsi/, sőt az utóbbi egy hétben már a mancsai közé veszi és végignyalogatja. Mind a kergetés, mind a harapdálás közben morgó hangot ad ki, néha nyávog is /a morgás torokhangnak tűnik/. Teljesen fel van pörögve, e két hét alatt nem sok nyugodt pillanata volt. Nem is eszik eleget, pedig előtte sem volt “nagyevő”, sőt aludni sem alszik annyit, mint korábban. Szeretnénk tudni, hogy ez belefér-e még a “normális” összeszokási folyamatba, vagy lépnünk kellene.
Nem szeretnénk, ha sérülne egyik cica pszichéje sem, akkor inkább megválunk a kicsitől, vagy várjunk még, mert még rövid idő telt el.
Köszönjük előre is a válaszát!
Molnár István/Szeged/

2015.01.18

Állatorvos

A macskák összeszoktatása sokszor nem könnyű, és hosszú időt vehet igénybe. A lényeg, hogy eközben egyik állat se legyen folyamatosan stresszben. Az első időben jó, ha van lehetőség a két állatot teljesen külön tenni a nap egy részében, mert ilyenkor mindegyik cicának van lehetősége a nyugodt evésre és alvásra. Amikor összeengedik az állatokat, akkor mindig legyen velük valaki, hogy ha kell közbe tudjanak lépni. Segítséget jelenthet ha Feliway párologtatót használnak, mert az nyugtatólag hat a macskákra. Remélhetőleg néhány további hét elegendő ahhoz, hogy a helyzet rendeződjön. Vannak olyan macskák is, amelyek nem igazán szoknak össze más cicákkal és jobb nekik egyedül. Látni fogják, hogy tudnak-e a cicák békességben élni. Mindenképpen biztosítsanak több alomtálcát, több itató és etetőtálat és búvóhelyeket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem