Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztel Dr. Úr! 2 éves wolf spicc fiú kutyám állandóan ugat, tanácsolták, hogy vegyek elektromos nyakörvet. Kérem, mit tanácsol, megtegyem? Nem fogja-e nagyon megsínyleni, úgyis nagyon érzékeny… Várom válaszát, és előre is köszönöm.

2011.05.01

Állatorvos
Nagyon érzékeny, szorongó kutyának nem javasolnám az elektromos nyakörvet. Tudomásom szerint külföldön léteznek olyan nyakörvek is, amelyek ugatáskor citrom illatú sprayt fújnak a kutyára. Először azonban tisztázni kellene, hogy miért ugat a kutya (figyelemfelkeltés, szorongás, kényszeres viselkedés, territoriális viselkedés stb). Ha a kutya a gazda jelenlétében is sokat ugat, akkor célszerű odahívni a kutyát és egy egyszerű paranccsal félbeszakítani ( Ül! ). Az ugató kutyával soha ne kiabáljon, mert az egyáltalán nem hatékony. A határozott, tömör vezényszavak, tiltások sokkal célravezetőbbek.
Vissza a kérdésekhez