Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelet Doktor nő!
A spánielemet már műtötték többször is emlődaganattal és most megint elég nagy ami van neki…és én úgy érzem mintha az első lába mögött (a hónaljnál) is lenne vmi csomó szerű ilyen esetben lehet még műteni ha ugye több helyen is van!? Nagyon megilyedtem ahogy észre vettem

2017.08.06

Állatorvos

Ilyen esetben alaposan meg kell vizsgálni az állatot. Első és legfontosabb, hogy képez-e áttétet a daganat. Ha nem, akkor meg kell ítélni az állat általános állapotát (vérvizsgálat, kardiológiai vizsgálat), ami arról ad tájékoztatást, hogy szükséges-e valamilyen kezelés a nagy műtét előtt, biztonságosan altatható-e. Ha a kutyát nem ivartalanították még, akkor azt meg kell tenni. Ha több helyen van daganat, akkor valószínűleg az egész emlőlécet el kell távolítani a regionális nyirokcsomókkal együtt. Kiváló szakembereket talál az Állatorvosi Hematológiai és Onkológiai Központban.

Vissza a kérdésekhez