EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelet Doktornő! Szeretnék egy kölyökkutyát (Beagle keverék talán pincsi apukával) Jelenleg kint nevelkednek, de ha elhoznánk (lassan 8 hetes) akkor mi benti kutyusnak szeretnénk kijárással a kertbe. Megfázna így a kiskutya? Inkább tavasszal kellene belefognunk a kiskutyázásba? Van már egy benti kijárós 3 éves keverék ivartalan szuka kutyusunk, rendszeresen oltva. Lehet e baj ha a kölyökkel találkozna, vagy hány,melyik oltásának kell meglennie a kölyöknek hogy ne legyen? Válaszát köszönöm!

2013.11.22

Állatorvos
Nyugodtan vigyék haza a kölyköt. Nagyon jó dolga van egy olyan kutyának akinek lehetősége van kertben is szaladgálni és be is mehet. A kiskutya akit elhoznak mindenképpen télen lesz kölyök, ha csak lakásba tartanák akkor is ki kellene vinni sétálni. A nagyon hideg napokon jó, ha sokat van bent a kölyök (különösen éjszaka). Ha kint is csinálnak Neki egy száraz huzatmentes helyet, akkor napközben sem lesz baj. Egy oltott egészséges kutya nem jelent veszélyt egy kölyökre nézve és fordítva sem. Az a fontos, hogy a kicsit parazitamentesen és egészségesen hozzák el (pl.:ne legyen hasmenése). Jó, ha a kölyök már több alkalommal kapott féreghajtót (ha nem, akkor gondoskodjanak róla, hogy így legyen), és tegyenek rá bolhák és kullancsok ellen is cseppet néhány nappal azelőtt, hogy hazavinnék. Az oltások ilyen szempontból kevésbé fontosak, hiszen úgysem lesz meg a teljes védettsége a kiskutyának azelőtt, hogy Önökhöz kerülne.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem