Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteletem! 2 éves kutyusomon foltos szőrhiányt, vakarózást állapított meg az állatorvos és gomba elleni kezelést javasolt. Szóba jött a nizoral sampon és a candibene-teva spray. Ezeket hogyan kell használni, mi a különbség, általában melyik a jobb? Meddig kell kezelni? Önök mit használnak? (a vakcinát nem tudom megfizetni sajnos). Köszönettel!

2015.09.07

Állatorvos

Nagyon hasznos lenne egy bőrkaparék vizsgálat, hogy kiderüljön, hogy pontosan milyen kórokozó áll a tünetek hátterében és hogy milyen gyógyszerekre érzékeny. Sokszor a próbakezelések végül drágábbak lesznek, mintha már az elején tudtuk volna, hogy pontosan mi a baj és rögtön a megfelelő gyógyszert választottuk volna. Tudom, sajnos a vizsgálat is többlet költség…Azt, hogy az önök esetében melyik készítmény hatékonyabb, azt a kórokozó érzékenységének ismerete nélkül nem lehet megmondani. Én első körben a Nizoral sampont javaslom általában, úgy, hogy hetente két alkalommal fürdetik az állatot 3-4 héten át. A sampont a fürdetések alkalmával legalább 3-5 percig hagyja a kutya szőrén-bőrén, mert egyébként hatástalan. Ha a kutyát bonyolult fürdetni valamilyen okból, akkor próbálkozzon a sprayvel. Fontos tudni, hogy a gombák a kihullott szőrszálakkal, korpával a környezetbe jutnak, ezért annak tisztán tartására is fokozott figyelmet kell fordítani. Ha nem látható javulás, vagy a foltok száma a kezelés ellenére nő, akkor keresse fel állatorvosát, mert akkor lehet, hogy nemcsak gombás fertőzés van a tünetek hátterében, vagy az adott gomba nem érzékeny a választott gyógyszerre, vagy szájon át történő kezelés is szükséges.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem