Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteletem, a 3 éves nagytestű kutyusom teljesen tünetmentes, de a mikrofilária (Knott) tesztje pozitív lett. A Dirofilaria immitis Elisa-ja viszont negatív. Mit jelent ez, mivel kezelnék? Ha kezeljük, lehet rosszabb is az állapota, az elhalt lárváktól? Ekkor mi a teendő? Vagy mi lesz, ha nem kezeljük? Köszönöm!

2016.07.13

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Ez azt jelenti, hogy a kutyának valószínűleg csak bőrférge van, ami szintén mikrofilaria lárvákat bocsájt a véráramba. Ez nem halálos betegség, csak kellemetlen, és mivel zoonozis, vagyis emberre is át tud a szúnyog közvetítésével terjedni, kezelni érdemes. Megfelelően beállított protokoll mellett nem szokott gond lenni. Nem akarok beleszólni, minden rendelőben másképpen végzik, de biztosan az állatorvosa minden részletet elmond majd.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem