Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteletem :
Az volna a kérdésem , hogy a chow-chow kutyusom kb 1 éve ivartalanították és még mindig nem gyógyult be a műtét utáni seb ! Már 2 alkalommal újra fenyitották neki és fertőtlenítették is de semmit sem segített rajta. A váladékozás folyamatos ! Tudom , hogy a kutyám érzékeny a csirke húsra és amúgy is érzékeny bőrű ( nem ritka nála a bőrgyulladás sem nyáron ) bár ezt már elég jól karban tudjuk tartani az étrend átalakításával. Mit tehetek tehát a nem gyógyuló sebbel ? Allergia vizsgálaton is gondolkodtunk már, de az biztosan elég húzós dolog .
Tisztelettel: Csörgi Csaba

2013.08.30

Állatorvos
Ha egy seb állandóan sipolyozik annak általában az az oka, hogy a kutya érzékeny arra a fonalra amit használtak. Ilyenkor a sebszéleket fel kell újítani és más típusú varróanyagot kell használni. Érdeklődjön, hogy ez megtörtént-e. A sebváladékból célszerű mintát venni és kitenyészeni a kórokozót, majd célzottan az érzékenységének megfelelő antibiotikumot kell alkalmazni. A nehezen gyógyuló sebeknél hatékony a lézer terápia.
Az allergiateszt valóban nem olcsó, de az egyetlen módja annak, hogy kiderüljön az, hogy mire érzékeny az állat. Ennek ismeretében könnyebb elkerülni a problémát okozó dolgokat, hiposzenzibiláló injekciókkal pedig egyes esetekben jelentős javulás érhető el.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem