Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteletem Doktornő!

Az lenne a kérdésem hogy van egy macskám, lassan 1 éves lesz. És 2-dik párzási idő szakban van, de nem nagyon szeretném ivartalanítani, mit tehetek, vagy nagyon fontos ivartalanítani.?
Előre is köszönöm a válaszát…
Tibor

2015.03.25

Állatorvos

Ha nem akar kölyköket, akkor szánja rá magát az ivartalanításra. Hosszútávon nagyon nem szerencsés a tüzelés gyógyszeres elnyomása és a fogamzásgátlás, mert ezek a szerek növelik az emlődaganatok kialakulásának kockázatát. A macskának sem jó, ha folyamatosan tüzel és Önnek sem könnyű ezt elviselni. Ha szobacica és nincs szükség fogamzásgátlásra akkor is gyakrabban fordulnak elő emlődaganatok nem ivartalanított cicákban. Egy fiatal, egészséges macska hamar meggyógyul a műtét után.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem