Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteletem!
Kinti macskáimmal költöznék egyik településről a másikra. Miként kezeljem, szoktassam, “parkoltassam” őket, hogy az új környezetet és a területi vitákat, akadályokat a legkisebb stresszel letudják, megismerjék?
Köszönettel

2015.06.07

Állatorvos

Ha megoldható, akkor legalább két- három hétig ne engedje ki a cicákat, utána is csak fokozatosan, felügyelet mellett, egyre hosszabb időre. Éjszakára csak akkor hagyja kint az állatokat, ha nappal már minden rendben ment. Ha megoldható, akkor készíthet szökésbiztos kerítést is az új helyre (esetleg villanypásztorral). Tudom, hogy ezt szabadsághoz szokott kinti állatoknál nehéz megvalósítani, de próbálja meg. Ha a macskák nagyon stresszelnek a bezártság miatt, akkor a hosszas bezártsággal többet árt, mint használ….Esetleg egy kertben elkerített biztonságos rész is jó lehet átmeneti megoldásnak. Ha a macskákat korábban beengedte a házba, akkor könnyebben viselik majd az átmeneti szobacicaságot. Segíthetnek a régi megszokott tárgyak (fekhelyek, játékok) és a sok finom falat és játék. Ha a cicák az első napokban nagyon félnek, akkor jobb békén hagyni őket, hagyja, hogy a saját tempójukban ismerkedjenek. Jó, ha microchippel jelölteti az állatokat, és hasznos ha biztonságos (felakadás esetén kioldódó)nyakörvet tesz rájuk címtartóval.

Vissza a kérdésekhez