Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelettel üdvözlöm!
Van egy 7éves ivartalanított kandúr cicám.Szobatiszta Macskaajtón közlekedik a lakás és a külvilág között.Az utóbbi időben elkezdett jelölgetni a lakásban.Vajon miért teszi, és hogy szoktassam le róla?

2013.01.21

Állatorvos
Sajnos nem ritka dolog, hogy ivartalanított macskák is jelölgetnek. Így, hogy a cica kijár a kertbe nagyon valószínű, hogy egy másik macska jár rendszeresen a területén és ezért szükségesnek érzi azt, hogy a betolakodóval egyértelműen közölje, hogy a lakás az övé...Erről sajnos nem lehet leszoktatni egy macskát. Fontos, hogy a szagnyomokat alaposan távolísa el és tegyen a területre egy kevés citrom vagy narancs illatot is. Létezik egy készítmény, a Feliway, ami nyugtató hatással van a macskákra, ezáltal csökkenti a jelölő viselkedést. Erről a szerről részletes leírást olvashat az interneten.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem