Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állat orvos!

Kérdésem lenne hogy 12 éves keverék kutyusom van. Követjük, már évek óta a diétát, mert nem ehet baromfi termékeket csak bárány vagy marhahúsos terméke. Bizonyos idő közönként ki jön rajta az allergia vakarózik.Jelenleg cetirizint adok de nem enyhül a viszketés. Szoktam fürdetni is nincs bolhája se. Már én magam tanácstalan vagyok, hogy mivel tudnám, ezt enyhíteni neki és mit adjak neki enni amitől nem fog vakarózni.

Köszönöm előre is a választ!

További szép napot!

Üdv: Mezei Éva

2018.08.10

Állatorvos

A kutya nem csak táplálékra lehet allergiás, hanem számos más dologra is (pl.: virágpor, házipor atka, madártoll, emberi hámképletek, textíliák) stb… Egy kutya egyszerre több dologra is lehet érzékeny. Lehet, hogy táplálékallergia és pollen allergia is van a háttérben, így a megfelelő diétával kordában tudják tartani a vakaródzást, ám ha az a növény virágzik, amire érzékeny a kutya, akkor vakaródzni kezd. Ha a tünetek csak időszakosan jelentkeznek, akkor azokban az időszakokban lehet tüneti kezelést alkalmazni. Számos lehetőség létezik az allergia gyógykezelésére. Nagyon hasznos lehet egy allergiateszt, amellyel kiderülhet, hogy pontosan mire érzékeny az állat. Keresse fel kezelő állatorvosát és beszéljék át a lehetőségeket.

Vissza a kérdésekhez