Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos Asszony!
Egy éve kezdtünk bele az akvarisztikába, és a Freshnapftól vásároltuk a halakat. Akkor ránk sóztak két Aymoneri algázó márnát, mondván, a legjobb algapusztító halfaj. Több tájékoztatás nem volt a díszhallal kapcsolatban, hogy milyen, mekkorára nő meg, és való-e 54 literes akváriumba. Akkor még 3-4 cm hosszú halak voltak, most, egy év alatt elérték a 8, 15 cm hosszúságot. A két hal olyan gyors mozgású, ráadásul erőssen területvédő hajlammal, hogy elüldözi a környezetében lévő halakat, vagy agyon veri. Így pusztult el két albinó páncélos harcsám, és félő, hogy kivégzik a teljes állományt. Hol van lehetőség arra, hogy e két Aymoneri algázó halat leadni, és nem valamilyen módon elpusztítani. Azaz ki veszi vissza ezen díszhalakat? Sajnos a Freshnapf nem foglalkozik az állatok sorsával, csak eladni akarja, egyes eladók pedig rásózni a kezdő akvaristára. (Sok téves információt kaptam tőlük halak társításával kapcsolatban). Tud-e ilyen alapítványt, menhelyet, vagy esetleg boltot, ahol átveszik az egészségesnek mondható díszhalakat? Kutya, cica, vagy más állatmenhelyről tudok, de díszhalaknak is van-e ilyenük? Felelős állattartónak érzem magam, ezért tettem fel a kérdést. Nem szeretnék draszikusan végezni olyan állattal, amit úgymond felneveltem, de sajnos a két halnak mennie kéne pár héten belül.

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Gyula.

2015.08.27

Állatorvos

Sajnos nem ismerek olyan alapítványt, amelyik halakkal is foglalkozik. Én azt javaslom, hogy keressen meg kisebb állatkereskedéseket, ahol lehet, hogy örömmel fogadnak olyan halakat, amelyek már nagyobbak. Esetleg felteheti a problémáját akvarista fórumokra, ahol lehet, hogy talál olyan akvaristát, aki be tudja fogadni az állatokat. Nagyon sajnálom a történteket!

Vissza a kérdésekhez