Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Kutyáknak mennyi idős korukig érdemes/szükséges junior tápot és konzervet adni? Van aki fél éves korig ajánlotta, mástól 1 évet hallottam. Mert állítólag allergiás a csirkére a kutyám (bár orvos még nem állapította meg csak az előző tulaj mondta) és nehéz olyan junior konzervet találni amiben nincs csirke. (5 hónapos jelenleg) Főként tápot kap ami Royal Canin junior, gond ha esetleg konzervből felnőttet kap? Illetve állatorvos ki tudja e vizsgálni hogy tényleg allergiás a kutyám? Előre is köszönöm!

Üdv.: Enikő

2014.07.19

Állatorvos

A kutyáknak legalább egy éves korig kölyök tápot kell kapniuk. Konzervből se egyen felnőtteknek valót. Az nem baj, ha a kutya egyáltalán nem eszik konzervet, ha prémium szárazeledelt kap (Önöknél ez a helyzet). Létezik olyan vérvizsgálat, ami kimutatja a táplálékérzékenységet, de ezek a tesztek kevésbé megbízhatóak, mint azok, amelyek az inhalációs allergéneket vizsgálják. Kérdezze meg az előző tulajdonost, hogy miért gondolja, hogy a kutya a csirkehúsra allergiás. Abban az esetben, ha a kutya tüneteket mutatott, amikor csirkehús tartalmú ételt evett, majd mikor azt elvonták néhány hét alatt tünetmentes lett, akkor nagyon valószínű, hogy tényleg a csirke okozza a bajt. Ennek teljes bizonyítására szokták a provokáló diétát alkalmazni, vagyis azt, hogy a kutyának csirkehús- vagy csirkehús tartalmú tápot adnak. Ha az állat ekkor néhány nap után újra tüneteket mutat, akkor szinte biztos, hogy a csirke okozta a bajt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem