Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos nő/úr!

A házinyuszimat az utóbbi két napban is tüsszenteni hallottam, attól félek, hogy a myxomatózist kapta el mivel sajnos nem lett beoltva ellene.
Viszont ennek a tüneteit még nem látom rajta. szeme egy picit váladékozik és talán meg is van a szemhéja egy picit duzzadva de ebben nem vagyok biztos). Más tünetei nincsenek van étvágya ,iszik viselkedése se változott. (habár kicsit lustább de ez a meleg időnek tehető be),orra füle szerintem nem változott .

Arra lennék kÍváncsi mik a myxomatózis legeslegelső apró tünetei,illetve hogy az én nyuszimnak is ez lehet a baja vagy esetleg más. ha tényleg ezt kapta el mit tudunk még tenni az esetleges túlélés érdekében(antibiotikum…)

Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!
üdvözlettel:Ágnes

2017.08.08

Állatorvos

Vigye orvoshoz a nyuszit. Sajnos, ha az állat valóban ezt a betegséget kapta el, akkor a gondos kezelés ellenére is nagy eséllyel elpusztul, de megpróbálni érdemes. Csak tüneti kezelés lehetséges és a másodlagos bakteriális fertőzések ellen pedig antibiotikum adása javasolt. A kezdeti tünetek, bágyadság, a füleken apró vérzések, kötőhártya gyulladás, szemhéjduzzanat.

Vissza a kérdésekhez