EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos,
6 hetes vizsla kölyköm hígan ürít, tegnap hoztam el az anyjától, ott Darling tápot illetve konyhai maradékot is kapott, az oltássorozatot illetve a féregtelnítést is holnap kezdjük, elképzelhető, hogy valamilyen bélféreg okozza a híg ürüléket, vagy csak a rossz táp? (itthon premiere soft juniort kapott.) Gyakran iszik, tegnap 18óra és ma 11óra között 4szer székletelt, ennél sokkal többször kb háromnegyed óránként vizel.
Köszönöm válaszát!

2014.12.04

Állatorvos

A hirtelen tápváltás gyakran okoz ilyesmit. Ha a kölyöknek hasmenése van, akkor ne kapjon védőoltást, csak féreghajtót. Ha ürül féreg, akkor lehet, hogy a paraziták jelenléte is hozzájárul a hasmenés kialakulásához. Ha úgyis viszik orvoshoz, akkor ott kiderül majd, hogy szüksége van-e gyógykezelésre. Ha a kölyök jókedvű, jó étvágyú, akkor lehet, hogy elegendő, ha probiotikumot kap és a hasmenés rendeződik. Ha a hasmenés nem múlik, akkor mindenképpen szükség van egy bélsárvizsgálatra. A gyakori vizeletürítést valószínűleg felfázás okozza. Tartsa meleg helyen a kölyköt, ha kiviszi adjon rá olyan kutyaruhát, ami védi a hasát. Ha néhány napon belül nem rendeződik a probléma, akkor lehet, hogy antibiotikumra van szükség. Hideg nedves idő volt az elmúlt napokban, ilyenkor a kis csupaszhasú kölykök nagyon könnyen felfáznak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem