Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Van két ivartalanított, (2 és 2,5 éves) lány cicám. Mindketten Royal Canin szárazeledelt esznek (Urinary Care és Sterilised Appetite Control), napi kétszeri, reggeli-esti elosztásban. Mást mellé nem adok nekik, de nem is igazán esznek meg mást.
A problémám az, hogy nagyon keveset isznak. Elolvastam itt az oldalon egy cikket, amiben az volt, hogy a cicáknak testsúly kilogrammonként 50 ml vizet kellene inniuk. Ez alapján, ha jól számoltam, kettőjüknek együtt 4-4,5 dl vizet kéne meginniuk egy nap, azonban ők jóval kevesebbet isznak. Ahogy az elmúlt egy-két napban mértem, 24 óra alatt összesen 1,5-2 dl vizet isznak csak meg (azt sajnos nem tudom, hogy melyik mennyit ebből a 2 dl-ből) .
Mindig van kint friss vizük, napjában többször cserélem. Az itatótáluk kerámia és mindig tiszta. (Próbáltam már üveg, műanyag, fémtálban is adni a vizet, még ebből isznak leginkább)
Mit tehetnék, hogy rávegyem őket, hogy többet igyanak? Félek, hogy valami baj lesz a veséjükkel. :'(
Válaszát előre is köszönöm!

2017.11.17

Állatorvos

A cicák közül sok szereti a folyó vizet (csapból, szobaszökőkút szerű itató). Ezen kívül is van néhány praktika: több itatótál különböző anyagokból, száraztáp beáztatás, ízesített víz (húsleves levével, joghurttal), ugyanannak a tápnak a konzerv formájának etetése.

Vissza a kérdésekhez