Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Egy-két napja írtam Önnek a cicámmal kapcsolatban (13 éves, fájó csípővel, állatorvosunk szerint porckopás, ízületi problémák miatt).
Éppen most olvastam a válaszát, köszönöm szépen!
Lenne még néhány kérdésem, nagyon hálás lennék, ha tudna segíteni, tanácsot adni a következőkben:

1. Ön a Synoquin EFA for cats nevű készítményt ajánlotta. Kérdésem, hogy ez tabletta vagy kapszula (az interneten eltérő információkat találtam).

2. A cicám nagyon nehezen visel mindenféle kezelést meg gyógyszerezést, nem is mindig sikerül neki beadni a szükséges gyógyszert. Borzasztó finnyás is, hiába ízesített a gyógyszer, nem hajlandó megenni, mindig észreveszi, ha valamit belekeverünk az ételébe, úgy se eszi meg.
Pár hónapja már szedett zöldkagylót, azt úgy tudtuk neki beadni, hogy porrá törtük, feloldottuk egy korty vízben, és fecskendőből a szájába nyomtuk. Ez így könnyebb nekünk, állatorvosunk azt mondta, így is hatásos a szer.
Kérdezném, hogy ha ezt a Synoquint se eszi meg magától, ugyanilyen módszerrel beadható neki? Úgy is hatásos?

3. Fájdalomcsillapítóból milyet ajánlana a cicának?

4. Szükséges lenne elvinni a cicát néhány szakrendelésre, de sajnos ez is elég problémás. Lakásban tartott cica, aki nagyon fél a számára szokatlan zajoktól, fél az idegenektől és persze nagyon fél az állatorvosi vizsgálatoktól és kezelésektől. FIC-re hajlamos, bár szerencsére csak nagyon komoly stressz hatására szokott előjönni, eddig összesen kétszer fordult elő, utazással egybekötött állatorvosi vizsgálat után.
Kb. egy órányira lakunk Budapesttől, csak tömegközlekedéssel tudnánk megoldani az utazást (vonat, aztán a helyi közlekedés).

Tudna ajánlani valamit, amivel a stressz csökkenthető, és megelőzhető a FIC kialakulása?
Attól is félek, hogy ha kivisszük a fűtött lakásból, megfázhat egy ilyen hosszú úton a szállítódobozában. Ezt hogy lehetne elkerülni? (Alá szoktunk tenni vastag törölközőt, de takarót nem érdemes, kibújik alóla).

Előre is nagyon köszönöm a választ.

2017.11.18

Állatorvos

A Synoquin kapszula. Próbálja ki, hogy bármilyen fortéllyal meg tudja-e etetni a cicával. Nézzük meg, hogy önmagában elegendő-e. Két-három hét után, ha nincs látható javulás, akkor meg lehetne próbálni a fájdalomcsillapító gyógyszert. Bármelyik cicák számára készített nem szteroid gyulladáscsökkentő szóbajöhet (pl.: Meloxidyl, Meloxicam). Ezt is meg kell próbálni, hogy 5-7 nap alatt milyen változást hoz. Ha ez sem hatékony, akkor meg lehet próbálni szteroid gyulladáscsökkentőt is, ha az állat belgyógyászati állapota ezt engedi. Nem kell megijedni a szteroidoktól sem, ha csak alkalmilag adagoljuk őket. Ha a cica ennyire félős és ekkora tortúra vizsgálatra vinni, akkor az én meglátásom szerint ki kellene próbálni mindent, mielőtt ekkora stressznek teszünk ki egy idős állatot. Mindig mérlegelni kell. Beszélje meg állatorvosával a lehetőségeket, hiszen én a távolból csak általánosságokat írhatok, a valós helyzetet a vizsgáló állatorvos ismeri legjobban.

Vissza a kérdésekhez