Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Múlt héten 2 mentett macskát hoztam haza.Anya és fia. nem kismacskák már.Anyus 10 Samu 8 éves.Szobacicák voltak világ életükben.
Költözés miatt most régi gazdijuk nem tud róluk gondoskodni tovább.
Samu rendben van.Kicsit duzzogott,de lassan-lassan felenged.
Hanem Anyus….Őt látszólag kevésbé viselte meg a költözés.Viszont szétpisilte az összes szőnyeget a lakásban.Állatorvos javaslatára ivartalanítattuk hirtenen,mert ő még ivaros volt…Gennyes méhgyulladás gyanuja be is igazolódott.4 napja műtötték.Vártuk a csodát,hogy mostmár csak az alomba fog pisilni,de sajnos nem.Bármi ami a padlón van azt ő lepisili,.Igaz ez jellemző volt rá előző gazdijánál is,de ott nem volt szőnyeg.
Szóval nem jött be a tipp,hogy ivartalanítás és a gyennyes méhgyulladás megszünte után nem fog szanaszét pisilni.Van e valamilyen ötlete,hogyan lehetne alomba szoktatni egy 10 éves macskát???A nagydolgát ott végzi.
Köszönöm a válaszát:Jasinszki Éva

2014.12.06

Állatorvos

Ha egy macska stresszel, akkor általában jelölget a lakásban. A költözés és gazdaváltás elég nagy stressznek számít egy cicánál. Biztosítsanak búvóhelyeket, több alomtálcát, többféle alomanyaggal (legyen olyan is, amibe rongyot tesznek). Szerintem egy időre szedjék föl a szőnyegeket… Érdemes kipróbálni a Feliway sprayt és párologtatót (részletesen olvashat róluk az interneten), amelyek nyugtató hatású feromonokat tartalmaznak. Átmenetileg adhatnak a cicának enyhe nyugtatókat (pl.: Calmex, KalmAid). Vizsgáltassák meg a cicát, hogy nincsenek-e húgykövei.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem