Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! 10 hónapos Sziszi cicámnak (euróapi rövid szőrű, utcáról mentett cica, étkezés: RC száraz táp és nyers és főtt hús) múlt csütörtökön volt az első rohama – 2-3 percig tart és remegnek a végtagjai, körbe is mozog a teste, ráng a feje. Aznap és másnap összesen négyszer hányt. Állatorvos akkor azt javasolta, hogy figyeljem meg és ha újabb roham vagy több hányás jelentkezik, akkor laborra menjünk vissza. Ma hajnalban sajnos volt egy második rohama, itt már egy kis vizelet is távozott a szervezetéből a roham alatt. Idegrendszeri gyengeségre vagy epilepsziára gyanakszom. Milyen betegségre utalhat még ez a roham illetve milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni. Köszönöm válaszát: Emőke

2018.02.08

Állatorvos

A cicát szerintem neurológiai szakrendelésre vigye (www.kisallatneurologia.hu). A vizsgálat segítségével ki lehet zárni azokat a görcsrohammal járó betegségeket, amelyek hátterében nem ismeretlen oktanú epilepszia áll. Ilyenek például az ionháztartási zavarok, egyes hormonális betegségek, cukorbetegség, egyéb központi idegrendszeri betegségek.

Vissza a kérdésekhez