Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Két éves kutyusunknak velős csontot szoktam főzni alkalmanként. Két héttel ez előtt fedeztük fel hogy egy ilyen csontot beköpött a légy, kutyusunk sajnos pár nappal előtte kapta és mikor kedve volt, rágcsálta. Akkor, mivel nem volt jobb ötletünk, kapott féreghajtót, hátha az elpusztítja amit esetlegesen lenyelt. Nem volt semmi probléma, a mai napig. Ma reggel miután megette a tápot, rögtön ki is hányta és mintha kis lárvák lettek volna benne. Egyébként jó kedvű, napközben nem túl aktív, mikor hűvösebb van akkor viszont játszik, olyan mint máskor és egyéb problémát nem tapasztaltunk. Oltásai rendben vannak, 3 havonta kapja a bravecto tablettát és ilyen időközönként a féreghajtót is. Azóta fokozottan figyelek az ilyesmire, de tegnap arra értem haza hogy kiborította és széthordta a szemetet, lehetséges hogy abban talált valamit amit szintén beköptek a legyek és most ezt üríti a szervezete? Van valami teendőm? Nagyon aggódom! Válaszát előre is köszönöm!

2018.06.09

Állatorvos

A legyek lárvái nem belső paraziták, ha megeszi őket a kutya, akkor elpusztulnak. Az lehet, hogy ha valami romlott dolgot evett, akkor attól hányt és a hányadékban voltak nyüvek is…Ha csak egyszer hányt a kutya és azóta jól van, akkor nincs komoly jelentősége a dolognak. A kutyák könnyen hánynak. Ha a hányás ismétlődik, akkor forduljanak állatorvoshoz és mutassák meg a hányadékban talált dolgokat is.

Vissza a kérdésekhez