Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Több ismerősöm mondta, hogy a legjobb ha a cicámat 3-6 hónapos korig ivartalanítattom, több rendelőnél láttam is, hogy ajánlják, azonban mikor rákérdeztem, azt mondták csak 6 hónapos kora után vállalják. Semmiképp nem szeretném megvárni míg tüzelni kezd (sok a szabadon járó hím macska a környéken, ráadásul eddig szinte csak jót olvastam az ebben az időszakban történt ivartalanításról). Szeretnék felelős gazdija lenni, most még csak 6 hetes, de még időben gondoskodni akarok erről a kérdésről. Arra lennék kíváncsi, hogy ez igaz-e mármint, valóban ideális-e ez a kor ivartalanításra, és ha igen, tudna esetleg, olyan orvost, vagy rendelőt ajánlani, aki Veszprém közelében vállalná az ivartalanítást?
Válaszát előre is köszönöm! 🙂

2018.06.20

Állatorvos

Valóban lehet már 3-4 hónapos korban ivartalanítani egy cicát. Sajnos Veszprém környékén nem tudom hol vállalják el….Érdeklődni kellene a jó felszereltségű modern klinikákon. Budapesten biztosan van több hely, ahol elvégzik ilyen fiatal korban is a beavatkozást. Akkor se követ el nagy hibát, ha 5-6 hónapos kora között ivartalaníttatja a cicát. A szempont, ami miatt 6 hónapos kor alatt érdemes elvégezni a cica ivartalanítását az, hogy abban az esetben az emlődaganatok kialakulásának valószínűsége 91%-kal csökken, míg ha 7-12 hónapos kor között végzik el a műtétet, akkor már csak 86 %-kal.

Vissza a kérdésekhez