Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!

Macskamnak hihetetlenul hullik a szöre. Purina cat chow urinaryval etetem, és panelban él. Ivartalanitott kandur 2 eves. Heti egyszer nyers tojast kap. mit lehet kezdeni a szorhullassal?

2015.04.09

Állatorvos

Először is ki kellene deríteni, hogy a szőrhullás kóros vagy nem. Kóros egy szőrhullás ha kialakulnak szőrhiányos területek, vagy bizonyos helyeken látványosan megritkul az állat bundája (kilátszik a bőr), ha az állat bőrén elváltozás található, ha a szőr nagyobb területeken könnyen kihúzható. Vigye orvoshoz az állatot, aki meg tudja majd mondani, hogy fennáll-e valamilyen betegség. Ha a szőrhullás nem kóros, akkor gyakori fésüléssel és szőr-bőrtápláló táplálékkiegészítőkkel lehet enyhíteni a problémát. Sajnos a lakásban tartott állatok egész évben hullatják a szőrüket, ami így a tavaszi időszakban felerősödhet. Ha a cicája most ilyen intenzíven hullatja a szőrét, akkor adjon neki mindenképpen szőrgombócoldó pasztát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem