EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Van egy amstaff-argentin dog keverék kutyám. Mentett kutyaként került a családunkba. A kutyán viszont szemölcsök vannak, s kettő új is keletkezett az elmúlt 8 hónap alatt. A szemölcsök szőrmentesek,világos színűek; viszont ezekből egy-két szőrszál áll ki a szemölcsök közepéből. Szemölcs van az első bal lábánál lévő hónaljában, a medencecsont felső részénél és a mellkasa/szügy közepén ( ez a három volt mentése előtt). Később kialakult az alhasánál is az emlői mellett és a bal hátsó lábán. Ezek a szemölcsök mitől képződhetnek folyamatosan a kutyán?
Nem gondolom, hogy bőrrákos daganatok lennének. A bőr alatt nem helyezkedik el és nem kapcsolódik a szervekhez/izmokhoz.
Köszönöm előre is a válaszát!

2015.06.11

Állatorvos

Ez hajlam kérdése, emberek között is sokan vannak akiknek egyre több kis csomócska, bőrfüggelék képződik az évek múlásával. A biztonság kedvéért mutassa meg az elváltozást állatorvosnak. Mindig figyelni kell az ilyen jellegű szövetszaporulatokat. Ha bármelyik növekszik, kisebesedik, akkor azt el kell távolítani és szövettani vizsgálatra kell küldeni. Egy elváltozásról igazán csak akkor lehet megmondani, hogy pontosan micsoda, ha szövettani mintát vettek belőle, enélkül csak annyit lehet mondani, hogy az ehhez hasonló szövetszaporulatok általában nem rosszindulatúak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem