Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Kutyám húgyhólyagjában hólyagkövet találtak. A gyulladáscsökkentők hatására a tünetei elmúltak. Tegnap óta pisilés után megint sokat áll és erőlködik a fánál. Ma pár csepp vér is jött az erölködés során. Van valami más megoldás a műtèten kívül? Nem lehet valahogy kihajtani a követ, hogy elkerülhessük a műtétet?

2015.07.02

Állatorvos

Első és legfontosabb egy vizeletvizsgálat kőanalízissel. Ha ismerjük a kő típusát, akkor a megfelelő gyógyszerrel és diétával a betegség sok esetben karbantartható. Vannak olyan kőtípusok, amelyek jellemzően húgyhólyaggyulladás esetében alakulnak ki, ilyenkor a vizelet bakteriológiai vizsgálata és a célzott antibakteriális kezelés is segíthet. Ha a hólyagban nagy mennyiségű, nagy méretű kő van, akkor mindenképpen szükség van műtéti beavatkozásra. A műtét után is elengedhetetlen a kőanalízis, mert ha nincs megfelelő gyógykezelés és diéta, akkor a kövek újra képződnek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem