EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Érdemes-e oltani a tenyésztésre is szánt kan kutyámat a következő betegségek ellen:Corona virus,bőrgomba, kennelköhögés?
Valamint lenne még pár kérdésem: Kan kutya hogyan kaphat el herpeszvírust? Lehet ellene védekezni?Jelent veszélyt a születő alomra,ha a kan fertőzött?
Mennyire hatásos a Nobivac piro vakcina?
Köszönöm a válaszát!

2015.07.03

Állatorvos

A tenyésztésre szánt kutyákat azért érdemes talán a szokásoshoz képest más oltásokkal is beoltani, mert a kiállításokon és egyéb eseményeken sok kutyával találkoznak, de ugyanez érvényes azokra a kutyákra is, amelyek kutyaiskolába járnak. Ha rangsorolni kellene, akkor én talán a kennelköhögés elleni védőoltást tartanám a legfontosabbnak, azt mindenképpen ajánlanám. A herpesz vírus légutakon keresztül vagy nemi úton fertőz. A kan kutyákat is be lehet ellene oltani, de általában a szukákat szokták. Ez a vírusfertőzés felnőtt állatokban sokszor tünetmentes, de okozhat enyhe légúti tüneteket is. Ha tenyészkanokkal kapcsolatos kérdése van, akkor ajánlanék egy jó szakembert, ő Dr. Szász László. A Nobivac piro vakcina nem akadályozza meg a betegség kialakulását, de az enyhébben, szövődménymentesen zajlik le, főleg olyan kutyáknak javasolt beadni, amelyek nagyon kullancsos helyen élnek,vagy sokszor mennek ilyen környezetbe (pl.:vadászkutyák). A vakcina használata nem igazán terjedt el, részben azért sem, mert az oltás után viszonylag gyakran fordulnak elő átmeneti mellékhatások.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem