Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos, 1 napja 2 éves vizslámnak előesett a hüvelye részlegesen. Mi a teendő, mi a kezelése? Timsós lemosást olvastam. A doki nem tudta visszahelyezni. Mikor kell műteni? Jó-e ha bezárjuk, hogy nehogy valahol felsértse? Injekció van-e rá? Mikor múlik el? Köszönöm!

2015.10.09

Állatorvos

Ez a probléma általában a tüzelés során jelentkezik a magas ösztrogénszint miatt. Enyhe esetekben rendeződhet (hideg borogatásokkal és a terület védelmével), de sok esetben műtéti megoldásra van szükség. Azt, hogy mikor indokolt a műtét, a vizsgáló állatorvos dönti el.  Nagyon fontos az ellátásig a terület tisztán tartása, ezért a legjobb, ha a kutya lakásban van és bugyit is húznak rá. Én azt javaslom, hogy kérjék ki másik orvos véleményét is, így a távolból én nem tudom megítélni a helyzetet. Ha a probléma a tüzelés során jelentkezett, akkor ha rendeződik is, a következő alkalommal kiújulhat, ilyenkor az ivartalanítás megoldja ezt a problémát. Semmiképpen nem jó, ha a hüvelyelőesés ellátatlan, mert a terület sérülhet, és annak súlyos következményei is lehetnek, különösen akkor, ha a húgycső is sérül, elzáródik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem