Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos! Örökbe fogadtam egy kutyust aki 5 hónapja több kutyával élt az ideiglenes befogadójánál. Sajnos néhány napon belül elkezdett kucorogni a gyomra ( nem tudok jobb szót) Elvittem ahoz az állatorvoshoz aki eddig kezelte a könyve szerint és azt mondta, hogy bélgyulladása van, és ez a depressziótól lehet. Egyébként nagyon fél az egyedül léttől a kutya, alig tudom bezárni, remeg az ajtóban. Mivel az előző kutyámnál is 13 éves korában kezdödött ez az állandó gyomor morgás igy nagyon megijedtem. Mit tehetek? Köszönettel: Kiss Dóra

2015.10.15

Állatorvos

Kezeljék a kutyát az orvos utasítása szerint. Ha egy egyszerű gyomor és bélgyulladásról van szó, akkor az diétával, probiotikummal, szükség esetén antibiotikummal az esetek többségében jól gyógyul. Nagyon fontos a féreghajtás is. Ha hasmenése van a kutyának és nem javul a diéta ellenére, akkor szükséges egy bélsárvizsgálat, mert a kórokozó ismeretében célzott kezelésre van lehetőség. Ha a bélsárvizsgálat nem mutat ki kórokozót, akkor felmerül, hogy a kutya érzékeny arra a táplálékra, amivel eteti. Ilyenkor érdemes érzékeny emésztésű kutyáknak való tápra váltani. Ilyenkor az a feladat, hogy megtaláljuk azt a táplálékot, amitől jól van a kutya. Az, hogy egy zaklatott előéletű kutya nyugtalan, az az első időben természetes, foglalkozzon vele nagyon sokat, legyen nagyon türelmes, jutalmazza sokat. Amikor van ideje szoktassa hozzá ahhoz, hogy az ön távozása egy természetes dolog, és a kutyának tudnia kell, hogy nem fogja elhagyni. Ilyenkor célszerű többször rövid időre távozni, majd hazatérni, mindezt a legnagyobb természetességgel, soha nem hosszú vigasztaló búcsúzást követően, sajnálkozva. Ha a viselkedészavar, túlzott stressz még hosszú hetek múlva sem oldódik, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot egy kutya viselkedésterápiában jártas szakemberrel (pl.. Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem