Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!
Egy yorki kutyusom van, sokáig próbálkoztam bolha iratokkal mire sikerült ki irtani a kutyusomból. De utóbb megint elkapta és a bevált módszer nem segített. Most viszont sebek is keletkeztek a testén, feltételezem a bolháktól. Folyton vakarozik! Több szőr szoktam fürdeni, de nemsokára fial igy nem tudom mit lehetne neki kezdeni ezekkel a sötétes kb egy cm kerek gyakran hámló sebekkel. Nagyon fontos lenne a válasza! Találtam egy gyógyszert de vemheség esetén nem használható. Várom válaszát! Vivien

2015.11.13

Állatorvos

Ha a kutya bolhás, akkor először azokat kell kiirtani, például a Frontline spray alkalmazható vemhes és szoptató kutyákon is. Nagyon fontos a környezet bolhairtása is, mert anélkül elképzelhetetlen a hatékony kezelés. Szükséges egy nagyon alapos porszívózás a rejtett zugokban is, felmosás és ahol lehet környezeti bolhairtók alkalmazása (pl.: Insecticid 2000). A bőrelváltozásokat mutassa meg állatorvosnak, hogy el tudja dönteni a vizsgálat során, hogy milyen készítményt javasol. Lehet, hogy a kutya bolhaallergiás is és a bőrén egyéb kórokozók (pl.: gomba is megtelepedtek), erre látatlanban nem javasolhatok semmit. Irritált bőrű, allergiás állatok számára nagyon jó készítmény például az Allermyl sampon.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem