Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!

Családunkba került egy amstaff kislány, most 10 hetes. Tudatosan választottuk ezt a fajtát 4 kisgyermek mellé. Mikor hazahoztuk szépen nézett ki de valószínű nem megfelelő tápot kapott és fel volt fúvódva. 1-2 nap alatt “leeresztett” és kifejezetten vékonyka volt a kutyus (csípő erősen látszott, has beesve, bordák hangsúlyosan kirajzoltak, elől izmos de hátul csenevész lábak). Én már premiere junior táppal vártam itthon. Első napokban, ajánlott mennyiségű 3x33g tápot kapott amit “elpusztított”. Mikor feltűnt hogy vékony a kutya és elengedte a gázokat (sokat szellentett) akkor emeltük a tápot 4x33g-ra. Hála az égnek szépen fejlődik és már igazi kiskutyus formája van. A kérdésre térnék ezek után. Mivel ez a kutyafajta erős és izmos alkatú így a premiere junior táp továbbra is jó megoldás számára, így az ő fajtabeli jegyeivel is jól tud tőle fejlődni? Esetleg váltsak Brit junior large tápra, mert még sok amstaff-os oldalon láttam az ajánlott tápok között ezt a márkát. Szívem szerint nem váltanék de a kutyus igényei az elsők számomra. Szíves válaszát előre is köszönöm! Tamás

2015.11.30

Állatorvos

Ha a kölyök megfelelően fejlődik, normális a széklete, akkor nincs ok tápváltásra. Most az oltások miatt úgyis rendszeresen látja majd orvos, akivel mindig megbeszélheti, hogy  hogyan fejlődik és milyen kondícióban van a kutya. Ha a vizsgáló állatorvos valami miatt tápváltást javasol, akkor váltson. Mindig az a lényeg, hogy a kutya a korának és leendő testtömegének megfelelő prémium tápot kapja. Nagyon fontos, hogy a rendszeres féreghajtásról ne feledkezzenek meg, mert a puffadtság hátterében állhatnak paraziták is.

Vissza a kérdésekhez