Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos.14 hetes puli kiskutyámnál észleltem,hogy szinte álladóan szomjas.Töménytelen mennyiségű vizet képes meginni,és kb öt percenként vizeletet ürít.Attól félek,hogy vesebetegsége van.Azt is észrevettem,hogy a mellkasán a szőrzet megritkult,és húzodik a ritkulás a hátára is.Mi lehet a baj?

2014.04.17

Állatorvos

Erre a kérdésre vizsgálat nélkül sajnos nem lehet válaszolni. Amint tudja vigye el a kölyköt egy belgyógyászati kivizsgálásra. Szükség lehet vérvételre, vizeletvizsgálatra, hasi ultrahangra. Sajnos kutyáknál is előfordulnak veleszületett vese és májbetegségek. Mielőtt orvoshoz menne, azt javaslom, hogy mérje meg pontosan, hogy mennyit iszik az állat. Ezt úgy tudja megtenni, hogy mérőpohárral adagolja egy napon át a vizet. Vigyen magával vizeletmintát is az orvoshoz. Patikában be tud szerezni steril fecskendőt. Amikor a kutya pisil, akkor alá kell tartani egy alaposan kimosott, majd kiöblített dobozt. A dobozba ürített vizeletet fel tudja szívni a fecskendőbe, így könnyen el tudja vinni az orvosnak. Fontos, hogy a vizeletmintát frissen vigye, ne álljon, ne tárolja hűtőben.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem