Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos . Van egy 2 éves ivartalanítot kan yorki kutyánkt . Most vettünk egy 5 hónapos lány yorkit.DE. Nincs oltási könyve a kicsinek.Ezért nem sétáltathatjuk. Még az első nap kiment a pelusra néha pisilni. kakilni. Most már csak oda nem csinál.Most az ágyra pisilt, később a kutya egyik fekhelyére.Különben nagyon félős kisutya. Most van 5. napja nálunk, és elég jól kijön a másik kutyával.A fiú kutyánk soha nem csinált ilyet,nagyon hamar szobatiszta lett. Már az első nap felengettük az ágyba, és jól aludt, csak néha hörgött. A másik is fenn alszik.Állatorvos nem oltotta be,a torka gyulladt..Erre kapott Augmentin-t.Jó az étvágya, játszik,ugat,szeretnivaló. Szerintem nem volt jó sora. Aki a kutyáját nem oltatja,az nem is szereti igazán. Kérdésem :Miért pisil be? Új hely miatt? Betegség? Valami más?
Tisztelettel: Horváth József

2016.01.11

Állatorvos

Ha a kutyát nem tartották jó körülmények között, nem tanították szobatisztaságra, esetleg nem is takarították mindig fel az ürüléket és a vizeletet a környezetéből, akkor magától nem lesz szobatiszta. A leírás alapján nem lehetett túl ingergazdag környezetben, nem ismerkedett meg sok  mindennel, ezért fél. Sok türelemmel , egy jó kutyaiskola kölyökcsoportjával ezek a problémák orvosolhatók. Amikor nincs felügyelet alatt a kutya, akkor olyan helyre tegyék, ahol nem tud semmit tönkretenni. Foglalkozzanak vele sokat, figyeljék az ürítési szokásait, ha látják mire készül, azonnal vigyék a pelenkára, és ha ott végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutalomfalat jár. Ha rajtakapják, hogy máshol végzi a dolgát, akkor szóljanak rá határozottan, majd vigyék a kívánt  helyre. Soha ne büntessék, ha nem kapják rajta azon, hogy nem kívánt helyre végzi a dolgát, csak az eredményt látják. Ha félős a kutya bőven elég egy határozottabb tiltás, ha rosszallásukat akarják kifejezni. Ugyanúgy kell őt is szobatisztaságra szoktatni, mint egy nagyon fiatal kölyköt, csak ez már általában egy rövidebb folyamat. Ha már meglesznek az oltások, és végre sétálhat, akkor minden könnyebb lesz.

Vissza a kérdésekhez