Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Az 5 hónapos kiscicám miatt írok önnek. Nőstény cica, még nincs ivartalanítva, de tervben van. Lakásban tartott, egy másik elkényeztetett 1,5 éves ivartalanított nőstény macskával. A kiscicát 2015 decemberében állatorvoshoz vittük, mert azt hittük férges, kapott rá oltást és gyógyszert is, de a hasa csak nem ment lejjebb, így visszavittük, akkor mondta az orvosunk, hogy álvemhes és emlőgyulladása van. Kapott egy adag oltást, majd ezt még háromszor megismételtük, de nem segített rajta. Ugyanolyan nagyok a duzzanatok az emlőinél. Tej nem folyik belőlük, de nagyon meleg és lila. Borogatni szoktuk, ha engedi. Galastop oldatot írtak fel neki, ezt egy hétig rendeltetésszerűen használtuk, de semmi változás. Ma megint visszavittük, mert már lassan egy hónapja beteg, és egyre vékonyabb, pedig eszik rendesen és virgonc is. Az orvosunk azt mondta, ez nagyon ritka és nem akarja a cicust több oltásal terhelni ezért, hagyjuk hátha mgoldja a természet. De én nagyon aggódok miatta. Ez tényleg ennyire ritka? És nem tudnánk neki valahogyan segíteni?
Köszönettel: Máté Vivien

2016.01.15

Állatorvos

Fontos lenne tudni, hogy milyen injekciót kapott a macska. A leírás alapján én a hyperplasiás fibroadenoma komplexre gondolnék, ami jellemzően fiatal macskák nem daganatos eredetű emlőelváltozása, ami egy hormon által okozott probléma. Ezt egy bizonyos típusú injekcióval szokták kezelni (Alizin), aminek hatására az elváltozás összehúzódik. Ezután ivartalanítani kellene a macskát, mert a következő ivarzáskor újra előjöhet a probléma. Ez persze csak egy találgatás a részemről, hiszen nem láttam az állatot. Szerintem vigye a cicát egy szaporodásbiológiában jártas állatorvoshoz (p.: Dr. Thuróczy Julianna, Dr. Szász Ferenc), ahol pontos diagnózis születhet.

Vissza a kérdésekhez