Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Hófehér macskám első bal lába be van dagadva, két seb van rajta. A dagadás nem múlik, egyre terjed. A mancsától a láb közepéig. Ha nagyon muszáj rálép, egyébként lógatja.
Mi lehet a baja? Hogyan tudnánk kezelni?
Köszönöm segítséget!
Seres E.

2016.01.19

Állatorvos

Sürgősen vigye orvoshoz a macskát. A leírás alapján a terület gyulladt (phlegmone-bőr alatti kötőszövetben terjedő gennyes gyulladás). Ilyesmit leggyakrabban harapások, fertőzött szúrt sebek okoznak. Ez nagyon fáj és kezeletlenül veszélyes is. Antibiotikumra, fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentőre és a sebek alapos tisztítására, fertőtlenítésére van szükség. Egyes esetekben sebészeti beavatkozás is szükséges. Otthon ezt a problémát nem tudja kezelni, ha valóban ez a baj.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem