Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Szeretnénk Öntől tanácsot kérni az 1 éves kan argentin dog kutyánkkal kapcsolatban. A szóban forgó kutyust két és fél hete műtötték, egy gyógyszer ugyanis fekélyt okozott nála a gyomrában, aminek következtében az ki is lyukadt. Az orvos tanácsára eleinte kevés elektrolitos folyadékot, később pépes ételt (rizs+darált hús, macskakonzerv) kapott. Mostanában azonban a szigorú diéta ellenére ismét elkezdett hányni (többnyire víz jön csak ki belőle), kedvetlen, alig eszik, iszik, rengeteget fekszik, a széklete viszont a korábbi véressel ellentétben normális. Visszavittük kontrollra, az orvos szerint a gyomra rendben van, esetleg hegek találhatók még. Kapott gyógyszert, amit viszont sehogy sem hajlandó lenyelni, a torkán sem tudjuk letolni, mert odakap. Kis mennyiségben medvesajttal próbáltuk beadni a gyógyszert, de ezt szintén kihányta. Sokféle táppal próbálkoztunk már, de egyiket sem eszi meg. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a kedvetlen állapotot, a hányást, illetve milyen diétával, módszerekkel próbálkozhatnánk, hogy ismét erőre kapjon.

Előre is köszönjük a válaszát!

Tisztelettel: Konrád család

2016.01.21

Állatorvos

Szerintem nagyon hasznos lenne ebben az esetben egy endoszkópos vizsgálat, hogy kiderüljön, hogy mi okozza a problémát. Ha az állat ilyen rossz állapotban van, annak oka van, ezért mindenképpen vizsgálatok szükségesek. Amíg szájon át mindent kihány, addig injekcióban lehetne neki gyógyszert adni. Semmiképpen ne szárazan adják a tápot. Ha száraz tápot adnak, azt áztassák be és langyosan puhán kínálják, többször keveset. A konzervek is jó megoldásnak számítanak-langyosan. Léteznek kifejezetten a lábadozás időszakára kifejlesztett tápok (pl.:Royal Canin Recovery, Royal Canin Convalescence Support, Hill’s a/d, Hill’s p/d Large Breed, Hill’s i/d). Beszéljen kezelőorvosával, hogy ajánlja-e ezek közül  a tápok közül valamelyiket helyzet pontos ismeretében. Azt semmiképpen ne engedjék, hogy az állat odakapjon. Tudom, hogy egy beteg kutyát nehéz nevelni, de az ilyen irányú próbálkozásait még az elején le kell törni, hiszen a későbbiekben ez súlyosbodhat és komoly problémákat okozhat nem csak a kezelések során, hanem a hétköznapi életben is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem