Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Volt egy lánycicám, aki 2 héttel ezelőtt egy daganatos betegség következtében elhunyt. Tavaly augusztusban befogadtunk egy fiú cicát, így kb. 6 hónapig két cicánk volt egyszerre a lakásban. A fiú cicát novemberben ivartalanítottuk. Mivel a fiú cica elég élénk volt, a másik cicánkra többször ráugrott, megharapdálta, így megpróbáltuk őket szétválasztani. Ezt azt jelentette, hogy ha otthon voltunk, akkor a fiú cicára rászóltunk, ha bántani akarta a másikat, de végülis egy légtérben tartózkodtak, de a közvetlen kontaktus nagyon ritka volt közöttük. Ha elmentünk otthonról, akkor két külön helyiségbe voltak bezárva. A fiú cica az ivartalanítás után pár héttel a lány cica fekhelyére pisilt. Nagyon leszidtuk. Majd közben elhunyt a cicánk, és szinte ezzel egyidejűleg vettük észre, hogy a fiú cica nem akar az alomba pisilni. Ugyan nem a lány cica helyére, hanem a saját foteljébe (fekhelyére), vagy a szőnyegre, plédre pisil. Az alomba csak kakilni jár, pisilni egyáltalán nem, pedig két alom is van neki kikészítve. Sejtjük, hogy összefüggésben lehet a lány cica elvesztésével, bár ha belegondolunk, nagyon nem érintkeztek, nem játszottak soha együtt. Az ivartalanítás előtt ilyen gond nem volt. Hogyan tudnám visszaszoktatni arra, hogy az alomba pisiljen, hiszen ez az első három hónapban probléma nélkül működött. A fiú cica a befogadás előtt kint tartózkodott, augusztus óta, mióta nálunk van csak a lakásban van. Válaszát előre is köszönöm!

2016.01.27

Állatorvos

A változások és a stressz okozhatnak ilyesmit. Mielőtt viselkedési problémának minősítenénk az esetet mindenképpen végeztessen egy vizeletvizsgálatot, hogy nincsenek-e az üledékben kristályok. Próbáljon kihelyezni többféle alomtálcát, különböző alomanyagokkal, hogy hátha van olyan, amit használ a cica. Macskáknál előfordul, hogy kifejezetten kedvelnek egy bizonyos anyagot és csak arra végzik szívesen a dolgukat. Az egyik tálba mindenképpen textíliát tegyenek, lehetőleg olyat, aminek már van egy kis vizeletszaga. A lakásból a szagnyomokat mindenképpen alaposan távolítsák el enzimatikus tisztítószerrel, mert ha valahol érzi egy korábbi pisi szagát, akkor újra és újra oda fog üríteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem